среда, 19. фебруар 2020.

Sta nas je TV serija Prijatelji sve naucila o prijateljstvu

serija-prijatelji-uci-nas-o-vernosti-prijateljstvu

Serija u kojoj gledaoci imaju osecaj da su zaista prijatelji sa ovih 6 mladih ljudi. Veoma cesto, fanovi umeju svoje licne prijatelje da okarakterisu da su kao Rejcel ili Dzoi. Ali budimo realni, svi mi zelimo da budemo Fibi ili Cendler.

Kroz 10 sezona ove hit-TV serije, imali smo priliku da vidimo kako ovih sestoro ljudi napreduje, menja se. Da li kao deca ili ne tako davno, npr preko Interneta, gledali smo kako i oni rastu. 

To je jedna od posebnih serija u kojoj je prikazano kako izgleda kada svojevoljno odaberemo svoje prijatelje, a ne kada nam je to nametnuto, kao npr u skoli, na fakultetu, poslu itd.

Iako smo svesni da je gotovo nemoguce ziveti u Njujorku, u tako velikim stanovima poput njihovih, radeci kao kelnerica ili honorarni maser, nismo obracali mnogo paznju na tako nesto. I zaista, njihovi zivoti su daleko od savrsenih, ali su nas ipak naucili mnogo lekcija koje je bilo potrebno da naucimo. 

Mnogi ce sa sigurnoscu reci da je serija Prijatelji i najbolja serija ikada kao i da je idealna za gledanje vise epizoda odjednom, zaredom.

I sta mozemo da naucimo o odrzavanju prijateljstva od Monike, Rosa, Fibi, Dzoija, Rejcel i Cendlera? Zapravo, mnogo sta.

rejcel-iz-prijatelja-ros-cendler-monika-dzoi-fibi-prijatelji

Clanovi porodice mogu da budu prijatelji

Pravi primer je odnos koji imaju Monika i Ros, rodjeni brat i sestra i jedini koji su rod u celoj druzini. Njihov odnos je mozda i najsladji od svih. Nemojte u startu otpisivati svoju bracu i sestre jer, iskreno, oni cesto umeju da budu najbolji prijatelj koji je svakome potreban.

Zajednicki zivot zaista zblizava ljude

Kada zivite pod istim krovom i kada ste tako blizu, vrlo lako cete postati istinski bliski, svidelo vam se to ili ne. Vase "pravo lice" ce izaci na videlo. A i njihovo.

Svakako, mozda ce ostaviti tragove od spageta na jastuku vaseg kauca, mozda ce vam slomiti koji tanjir ili vas naterati da jedete kolace nad lavaboom. Uprkos bilo cemu od toga, ipak cete ih voleti.

U redu je posvadjati se

Postoji verovanje da je svadja izmedju prijatelja najgora stvar na svetu. Svakako, nije zabavno ali je bolje suociti se i resiti te probleme u startu, nego ih cuvati i negovati jer mogu da ostete vas odnos na duze staze.

najbolja-televizijska-serija-na-svetu-prijatelji

Bitno je reci prijatelju kada gresi u necemu.

Ukoliko se vas drug ili drugarica zaljube u nekoga ko je vec bio pristutan u vasem zivotu i bio na bilo koji nacin deo njega, nemojte gajiti taj bes, vec im recite pa neka razmisljaju o tome.

Ne pozajmljujte novac od svojih prijatelja

Iskreno, pozajmice od drugova i drugarica je vise stetno nego korisno, tako da je najveci savet da se klonite takve situacije.

Ukoliko uzmete pozajmicu, bitno je da im vratite sve do jedne pare i u sto kracem roku. Neka to bude i prioritet ukoliko je to bila investicija u neki biznis, pa cim padne neki profit, od toga vracate svojim prijateljima.

Ostati prijatelj sa bivsim/om nije nemoguce

Samo zato sto ste mislili da ste pronasli tu pravu osobu za sebe, mozda i svog zivotnog partnera, zatim ste odlucili da napravite pauzu i/ili raskinuli... To ne znaci da ne mozete da ostanete u prijateljskom odnosu.

sta-nas-TV- serija-prijatelji -naucila-prijateljstvu

Bitno je odrzavati prijateljstvo zivim

Nije tajna da je nekad poprilicno tesko izdvojiti vreme i potruditi se da odrzite prijateljstvo ali, ako imate jednu ili vise dobrih osoba u svom zivotu, potrudite se da im date povod da se zadrze i ostanu uz vas.

To znaci da treba da ih posetite i kad zive nesto dalje. Ili da isplanirate neku setnju, odlazak na kafu ili na picu.

I eto. Sledeci put kad vam nego prigovori sto ne gledate neke od novih serija koje su upravo izasle, vec pratite stare Prijatelje, kazite im da ste preuzeti dok ucite o bitnim stvarima u zivotu da biste slusali njihove gluposti.


P.S. Ukoliko sebi trazis novog prijatelja, ovde mozes pronaci formular: TRAZIM DRUGOVE

2 коментара: