четвртак, 15. октобар 2020.

Samo drugari ili mozda i nesto vise od toga?

samo-dobri-drugari-ili-mozda-nesto-vise-od-toga

Ako govorimo o drustvenom zivotu, kad pogledamo kroz istoriju, videcemo da su zene uglavnom provodile vreme u drustvu drugih zena, dok su se muskarci druzili sa pripadnicima svog pola.

Situacija je sledeca. Momak i devojka su dobri prijatelji. Imaju onu platonsku ljubav, bez ikakve seksualne privlacnosti. Prijatelji su godinama i pretpostavicemo da se nisu nikada posvadjali. Takodje, nikad nisu imali neprijatne situacije u kojima je njihovo prijateljstvo visilo o koncu. To ukljucuje i cinjenicu da se nikada nisu poljubili u usta.

drugarsko-druzenje-momka-devojke-slike-druzenja-zabavljanja

Doduse, momak je u dosta situacija mogao da i pokusa nesto ali, nije zeleo da pokvari njihovo sjajno prijateljstvo. Devojka je pametna i svesna je kada je to sve moglo da se dogodi. Posto je bas on taj koji je ucinio da se te situacije ne pretvore u nesto drugo osim drugarstva, ceni ga jos vise. Zna koje su njegove namere i zna da su nevine i ciste.

drugarica-drug-druzenje-ludiranje-zabava

Momak moze da bude privlacan i devojka to zna ali, ona ga ne gleda na taj nacin. Gleda ga kao iskrenog i pouzdanog prijatelja sa kojim moze da razgovara satima. Njegova privlacnost, sarm i lepo ponasanje nije nesto cemu bi dozvolila da utice na njihov drugarski odnos. Ili, da li bi?

S druge strane, imamo momka koji na svoju prijateljicu gleda kao veoma zgodnu i seksi zenu. Previse puta se desilo da pomisli kako bi mogli neki put nakon izlaska da pretvore prijateljstvo u nesto drugo. Njegove namere ipak nisu takve da zavrsi sa svojom drugaricom. Ona mu je stavila do znanja vise puta da joj je on jedini pravi prijatelj.

devojacko-momacko-druzenje-zabavljanje-prijatelji

Posto joj je pokazao da je postuje, on ostaje samo prijatelj sa njom, cak i ako to nije ono sto on zapravo zeli. Zadovoljava se sa time da ostanu drugari jer, to je bolje nego da nemaju nikakav odnos. On bi na taj nacin nastavio da komunicira s njom i mozda priceka jos malo, dok se ne pruzi prilika da se razvije nesto vise medju njima.

drug-ima-devojku-veza-ljubav-prijateljstvo

Ukoliko je devojka vec u vezi sa nekim momkom ili je udata i desi se neka nerazmirica izmedju njih, od druga se ocekuje da joj bude podrska. Potrebno joj je da joj se kaze da je sve uradila kako treba. Jer, drug je iskren i ne bi je nikada slagao. Bez obzira koliko je devojka snazna osoba, i dalje joj je potrebno rame za plakanje kad je tuzna ili povredjena. A ona svakako zeli da to bude bas njen dobar drug.

Ukoliko momak ima devojku ili suprugu, njemu je definitivno potrebno neko sa kime moze ozbiljno da razgovara. I on zeli da podeli svoja osecanja. Nema prostora i vremena da pokusa bilo sta od prijateljstva sa svojim drugaricom a i, povrh svega, nema ni potrebe da uopste pokusava.

drugarica-ima-decka-u-vezi-problem-prijatelji

Devojke su uglavnom zainteresovane za momke koji su iskreni i koji su jaka licnost kao i dobra osoba. To dodje kao neka igra, zar ne? Uskoro, stvara se situacija u kojoj ne moze da radi bilo sta bez svog druga, kao sto ne moze da odoli da se svaki put smeje na njegove stosove, a cinjenicu da se oseca sigurnije kad je sa njim ne treba ni spominjati.

Sasvim suprotno od ovoga, imamo momka cija drugarica je lepa devojka. Ona je i u startu seksi a kako vreme prolazi, sve mu je bitnija. Njegova osecanja ka njoj se menjaju i zna da ce biti sve teze. Zbunjen je. Kazu da je momku koji postane emotivniji teze da kontrolise svoje emocije.

momak-devojka-samo-prijatelji-super-drugari


Vreme je za sumiranje. Ne mora biti bilo kakvog fizickog kontakta izmedju druga i drugarice. Ne moraju nikad da predju van granica prijateljstva. Ali, njihova cisto prijateljska ljubav bi mogla da bude ugrozena ukoliko postoje neke granice. To onda u neku ruku i nije pravo prijateljstvo. Tako je to kada osecanja moraju da se kontrolisu. Nije zdravo ako drug ili drugarica nisu srecni jedno za drugo.

Ukoliko postoje znakovi da jedno od njih zeli nesto vise, treba popricati o tome. Jer, prijatelji mogu o svemu da razgovaraju. Zar ne?

momci-devojke-druzenje-najboljih-prijatelja

Napomena: Ovo je samo jedna situacija koja moze da se desi u prijateljstvu osoba heteroseksualne orijentacije. Dakle, ovo nije univerzalno. Sve varira od osobe do osobe i vrste prijateljstva koje neko ima.


P.S. Ukoliko trazis prijatelja, ovde mozes pronaci formular: TRAZIM DRUGA

Нема коментара:

Постави коментар